Vipp shelter


Een moderne interpretatie van een houten hut, gelegen aan een verlaten meer in een Zweeds bos. Tijdens mijn zoektocht op Pinterest viel vooral het donkere interieur mij op. En uiteraard ook de prachtige zichten op de omliggende natuur. Een 55m2 stalen constructie, met een open keuken en leefruimte en een badkamer met bovengelegen slaapkamer (bereikbaar via een ladder). Prefab gemaakt zodat het eenvoudig - eender waar - ter plaatse gemonteerd kan worden. Volledig ingericht uiteraard, zelfs met houder voor je tandenborstel (en dit voor 'amper' 485.000€). Het oorspronkelijke idee was om terug meer verbonden te zijn met de natuur. Back to basics. Compacte, eenvoudige leefruimtes zonder overbodige items. Grote schuiframen en dakkoepels laten de grens tussen buiten en binnen vervagen. Vilten zwarte wanden, een zwarte keuken, zwart meubilair, ... Alles is bewust donker gehouden zodat de aandacht maximaal naar de natuur gaat.  Mocht ik ooit in Zweden zijn, weet ik alvast waar te stoppen :)

Shared with kind permission
Bron: Vipp
Fotografie: Anders Hviid

 


1 comment


  • Katrien

    Heel mooi maar ik zou er toch wat moedeloos van worden op den duur denk ik ;-)


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published