Strakke woning tussen de Westvlaamse velden


Tussen de uitgestrekte Westvlaamse velden ligt de woning van Gaëlle Vervaeke en Jens Theuwen. Een laag volume, met houten voorgevel en zichtbeton aan de achterzijde, zodat het gebouw zo weinig mogelijk zou opvallen en maximaal in het landschap wordt geïntegreerd. Buren treffen we pas enkele honderden meters verderop. Dit is hun stukje paradijs.

Jens, oprichter van TOOP architectuur, en Gaëlle, interieurarchitect en eigenaar van de webshop TUS atelier, ontwierpen samen hun droomwoning. De woning lijkt misschien klein - gezien het maar één bouwlaag is - maar telt toch 170m2. Alle leefruimtes zijn gelegen rond een patio. Een intiemere binnentuin die zuidelijk licht in de woning brengt. Vanuit elke ruimte van de woning heeft men een schitterend zicht op het omringende landschap. Vergrijsd hout, zwart buitenschrijnwerk en beton typeren het volume aan de buitenzijde. Ook binnen voeren natuurlijke materialen de toon. In de leefruimte - met eiken parket en een betonnen plafond - springt zeker de zwart gebeitste eiken keuken in het oog. Voor de slaapkamers en badkamer kozen Gaëlle en Jens voor een betonvloer, die in de badkamer wordt gecombineerd met een donkergrijze tadelakt. De bewoners kozen bewust voor een volume met maar één bouwlaag, zodat de woning ook later nog voldoet aan hun eisen en ze hier dus nog lang kunnen genieten.

Shared with kind permission
Bron: TUS atelier / TOOP architectuur
Fotograaf: Tim Van de Velde 

 


1 comment


  • Katrien

    Prachtig! Dit is iets waar ik ook nog wel naartoe zou willen, bouwgewijs!


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published