Huis 2.0: stadswoning of nieuwbouw in't groen


10 jaar. Zolang zouden we in onze huidige woning blijven wonen. Nu, 7 jaar later, wordt het dus langzaam aan tijd om te beginnen uitkijken naar iets anders. Niet dat het zo dringend is. Maar we hebben maar twee slaapkamers en ik ga ervan uit dat binnen een aantal jaren de tweeling niet meer op één kamer zal willen slapen. En dus komt de grote vraag. Een herenhuis/ stadswoning of een vrijstaande woning in het groen (als ik echt zou mogen dromen ergens aan een kustlijn :))? De jacht naar een mooi - met originele elementen - herenhuis hebben we tijdens onze eerste zoektocht al eens geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Een stadswoning met hoge plafonds, originele parketvloeren, molures, marmeren schouwmantels,... zou mij zeker bevallen. Veelal kleine stadstuinen, weinig parking, ... zijn jammer genoeg enkele nadelen. Helaas is het aanbod in Sint-Truiden ook niet zo groot. Maar dat geldt even goed voor stukken grond - liefst open bebouwing - met een tuinzicht op oneindig groen. Af en toe duiken ze op. Helaas met een stevig prijskaartje. Een kangeroewoning zou een optie zijn om de kosten wat te drukken, maar hiervoor zal ik mijn vriend nog wat moeten overtuigen :) Wat is jouw droomwoning?


2 comments


  • Marleen

    15 jaar geleden hebben wij de stap gezet naar onze woning. Geen spijt van de ligging: kort bij het centrum, alles op wandelafstand. Eigen garage voor 2 auto’s, een tuin waar het rustig zitten is, groot genoeg, maar niet te groot zodat onderhoud een probleem wordt…alleen…. een smal en diep huis, maar dit weegt niet op tegen het gemak. Ik zou gaan voor die herenwoning… en binnenkort komt de muziekacademie mogelijk vrij… dan heb je alles: oud herenhuis, grote tuin en plaats voor de auto’s… ;-)


  • Katrien

    Ik was er deze week nog over aan het nadenken, aan hoe moeilijk het zou zijn om hier afscheid te nemen maar dan toch te ‘verbeteren’. Mochten we ooit bouwen, dan wil ik graag clean en strak gaan maar zo’n huis dat al wat geleefd heeft, heeft toch ook wel wat ;-) Veel succes in jullie zoektocht alvast!


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published