Hotel Pilar


Twee weken geleden hadden mijn vriend en ik na lange tijd nog eens een weekendje voor onszelf. We kozen Antwerpen om gezellig wat te kuieren, leuke plekjes te bezoeken en uiteraard ook een klein beetje te shoppen. Na een ontspannen - iets wat uitgeregende - namiddag trokken we richting ons hotel. Hotel Pilar, gelegen op het gezellige Antwerpse Zuid, combineert 17 stijlvolle kamers, een foodbar met multifunctionele ruimte en een kleine shop - waar ze hun eigen keramiek verkopen - in één prachtig pand. Eigenaars Sam - interieurarchitect - en Christophe - hotelmanager - verenigden er alles waar ze van houden. Het uitnodigende interieur van de foodbar is een mix van verschillende materialen - wit geverfde bakstenen, brut beton, kleurrijke kussens, kunst en zorgvuldig uitgekozen meubels. Ook in het hotel is dezelfde stijl doorgetrokken.

Wij verbleven in de eco kamer. Een rustgevende ruime kamer in zachte tinten met groot bed, open badkamer, hoog plafond, gekaleide muren en veel lichtinval. Bij onze aankomst reserveerden we meteen een tafeltje in de foodbar en ik kan het alleen maar aanraden. Het water komt me al terug in de mond als ik eraan denk. De menukaart werkt met verschillende kleine gerechtjes waaruit je kan kiezen en die je dan kan delen. Heel gezellig en je kan lekker veel proefen.

Vooral het houten vrijstaande bad was een aangename verrassing. Het plan om even snel een warm bad te nemen - en ondertussen Netflix te kijken - mondde uit in een drie uur durende badsessie omdat het water er gewoon zo warm in bleef.  Het grote bed zorgde eveneens voor een heerlijke deugddoende nachtrust. Al heeft het feit dat er geen nachtverstoorders waren er ongetwijfeld ook mee te maken. Een klein minpuntje was het gebrek aan licht in de douche en het was ook wel leuk geweest om een thee'tje te kunnen maken. Omdat we nog een aantal dingen wouden doen besloten we om toch niet te blijven ontbijten. Alvast een goede reden om nog eens terug te gaan :)

 


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published