Gezellige familiewoning in het hoge Noorden


Een uur ten noorden van Oslo, gelegen op een imposante heuvel, ligt House Gjøvik, ontworpen door designers en architecten Norm Architects. De woning en het ruwe landschap vloeien in elkaar over door de eenvoudige vormgeving. Zes kubussen van verschillende grootte zijn aan elkaar geschakeld om een gezellig en uitnodigend interieur te creëren. Een open en toch geborgen interieur, met veel knusse hoekjes, waarbij je van de ene naar de andere ruimte wordt geleid. Het interieur biedt bescherming tijdens de koude wintermaanden en laat de bewoners toe het binnen gezellig te maken met toch een directe connectie met het landschap.

Doorheen de woning vinden we warme tonen van hout, gecombineerd met koel beton en grijze vlakken. De vele ingebouwde meubels zorgen voor een minimalistisch en strak interieur. En toch voelt het absoluut niet koud aan door de gebruikte materialen. Vanuit elke ruimte zijn er spectaculaire zichten op de omliggende natuur. Vooral in de keuken, het hart van de woning, treedt het landschap binnen langs grote glaspartijen. In privatere delen van de woning is er gekozen voor smallere ramen. De lange achtergevel geeft uit op de adembenemende bossen en het iddylische Mjøsa meer. Door de verspringende volumes zijn er gezellige hoekjes waar de bewoners zich in alle rust kunnen terugtrekken en genieten van een zonnige of grijze dag. De verticale houten gevelbekleding zal doorheen de jaren een grijzere patina krijgen en nog meer vervloeien met het kille landschap.

Shared with kind permission
Bron: Norm Architects
Fotografie: Jonas Bjerre-Poulsen

 

 


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published