B&B The Bunkers in Knokke


Een eindeloos uitzicht op het polderlandschap, hier en daar onderbroken door een bakstenen bunker. Dit is de unieke achtertuin van B&B The Bunkers. Deze vijf bunkerruïnes zijn de stille getuigen van een woelige periode tijdens WOI en WOII en vormen nu de schuilplaats van de kippen, bijen en schapen van de B&B. 

Margaux Corman en echtgenoot Axel De Bisscop lieten deze historische site - een voormalig fort met bijgebouwen - in 2012 renoveren door Govaert & Vanhoutte Architects en werkten voor het interieur samen met Anversa. Naast de woning voor het echtpaar toverden de architecten de voormalige schuren om tot een B&B met vijf kamers, met sauna, fitness en zwembad. Het ruwe karakter van het domein is doorgetrokken naar de strakke sobere architectuur en interieurafwerking. Ruw beton is prominent aanwezig in de keuken, slaapkamer en badkamer en zelfs buiten. Het houten volume in Afromosia hout is haast een moderne vertaling van een bunker en kan volledig afgesloten worden door middel van houten vouw- en schuifwanden.

Zwemmen doe je hier in een betonnen binnenzwembad met uitzicht op de polders en de bunkers natuurlijk. Een Scandinavische Vipp-keuken van zwartgelakt staal laat de gasten toe om zelf te koken zodat ze zich echt thuis kunnen voelen. En 's morgens worden de gasten verwend met verse eieren en huisgemaakte honing.  Margaux en Axel willen hun gasten vooral rust en privacy geven. The Bunkers lijkt dan ook alvast een ideale plek om even zalig niets doen en de dagelijkse drukte te ontsnappen.

Shared with kind permission
Bron: The Bunkers 
Fotograaf: Tim Van de Velde voor Vipp

 


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published